Európska noc výskumníkov tento rok opäť v posledný septembrový piatok

Európska noc výskumníkov tento rok opäť v posledný septembrový piatok

Európska noc výskumníkov 2019

Európska noc výskumníkov je najväčšie vedecko-popularizačné podujatie na Slovensku, ktorého cieľom je interaktívnym spôsobom prezentovať to najlepšie zo slovenského, ale aj svetového výskumu a inovácií širokej verejnosti. Zároveň sa sústredí na deti v školskom veku, s dôrazom na  zvýšenie ich záujmu o štúdium prírodných vied a technických smerov na vysokých školách. 

 Aj napriek tomu, že veda sa stala neodmysliteľnou súčasťou života v 21. storočí, svet ešte stále ponúka nespočetné množstvo otázok, na ktoré nepoznáme odpoveď, aj keď sa nám často krát zdá, že áno. Tisícky vedcov po celom svete, od fyzikov prinášajúcich  poznatky o fungovaní okolitého sveta, až po ekológov starajúcich sa o zdravie našej planéty, zasvätili svoje kariéry práve takýmto otázkam a  posúvajú hranice ľudského poznania.  Preto mottom 13.ročníka festivalu Európska noc výskumníkov je: „Život ako ho (ne)poznáme“. Týchto špičkových slovenských ale aj zahraničných vedcov a vedkyne podieľajúcich sa na prelomovom výskume budete môcť na festivale nielen stretnúť ale dozviete sa viac aj o ich výskume a možno Vám poskytnú novú perspektívu na veci, ktoré (ne)poznáte.  Okrem toho sa môžete tešiť na pestrý program, plný rôznych interaktívnych vedeckých prezentácií, diskusií, výstav, workshopov a mnoho ďalších vstupov plných vedy i zábavy, z ktorých si každá veková kategória príde na svoje.

Tento rok sa môžete tešiť na festival vedy plný pokusov, prednášok a bohatého programu, ktorý si pre Vás pripravia výskumníci a inovátori v piatich slovenských mestách - Bratislave, Banskej Bystrici, Košiciach, Žiline a Poprade.  Európska noc výskumníkov sa uskutoční tradične v posledný septembrový piatok - 27.9.2019.